Nienke Prein, expert in ASMR hoofdmassages

Nienke Prein

Founder van het unieke en exclusieve ASMR Head Spa concept

Nienke Prein, expert in ASMR hoofdmassages

Nienke Prein

Founder van het unieke en exclusieve ASMR Head Spa concept

Van een burn-out naar een salon & academy

In 2020 kwam ik in een burn-out terecht. De optelsom van jarenlang werken in een branche die mij niet paste, een uitdagende jeugd en moeder worden waren hiervan de oorzaak. Ik maakte een drastische beslissing die mijn leven transformeerde.

Ik startte als enige in Nederland een salon waar ik ASMR Hoofdmassages ging aanbieden. Waar ik de gouden combi van ASMR triggers en hoofdmassagetechnieken aanbied in unieke en exclusieve sessies. Klanten waren meteen enthousiast. Eindelijk een salon waar je live ASMR kan ervaren. Waar de massages rustig zijn en zacht. Die diepe ontspanning als enige doel hebben.

En ik wist vanaf de eerste minuut dat ondernemen mijn pad was.

Afgelopen jaren bleef ik de vraag krijgen of ik dit unieke concept wilde doorgeven! En dat wil ik, met liefde zelfs. Dus kwam er ook een Academy, naast die goed draaiende salon. In de Academy train ik mensen zoals jij om ook een ASMR expert te worden! Deelnemers zien hun omzet én werkplezier enorm stijgen nadat ze ASMR Hoofdmassages hebben toegevoegd aan hun aanbod.

Want ontspannen door ASMR Hoofdmassages word dé norm! Volkomen normaal, ongekend populair en waanzinnig vervullend om te geven.

Ik werk met passie in mijn salon en academy. Omdat het zó fijn is om ASMR Hoofdmassages te geven en nieuwe experts te trainen. In mijn eigen energie, met een uniek aanbod én een mooie omzet. En dat gun ik jou ook!

"Mensen verklaarden me voor gek als ik vertelde over ASMR Hoofdmassages,
tot ze een eerste sessie hadden ervaren in de salon.."

- Nienke
Portret van Nienke Prein, expert in ASMR hoofdmassages

Zorgen als tweede natuur

Ik werkte altijd in de zorg als verpleegkundige in de thuiszorg, als hulpverlener in de psychiatrie, als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en en en..... Wat ik deed was goed, prima. Maar echt leuk vond ik het niet. Ik was jaloers op mensen die vol vuur en passie vertelde over hun werk. Dat had ik niet, nooit ervaren ook. En toen ik dat lang genoeg deed kreeg ik een burn-out. Verandering was cruciaal. Er was geen weg terug.

Ik ervaarde ASMR al jaren maar was mij hier niet bewust van. Dat ASMR wetenschappelijk bewezen was en dat dit wereldwijd een bekend fenomeen was ontdekte ik een aantal jaren geleden. Ik leerde ook dat onderwerp nog veel in de taboe ligt. Terwijl er miljoenen video's zijn op YouTube. Ook met rollenspellen, fluisteren en likken aan lolly's. En dat past totaal weer niet bij mij.

Maar wel de rustige en zachte massages die gericht zijn op het hoofd, met gentle hairplay en hair pulling en toevoegingen van andere ASMR triggers zoals een regenstok, jaderollers of geuren. En tijdens mijn zwangerschap in 2019 zei ik tegen mijn man dat ik een salon wilde openen waar ik klanten ASMR triggers zoals geuren, gentle hairplay en rustige massagetechnieken wilde geven volledig gericht op het hoofd. Zijn advies: wordt eerst moeder en kijk hoe dat gaat qua energie. Stap voor stap.

In onderstaande podcast sta ik stil bij het gevoel dat hoort bij ondernemen. Ontwikkelen en groeien gaat hand in hand met een stuk fear! En ja, ook bij mij.. Meer lezen over de podcast? Klik dan hier

De salon en de Academy

Die salon kwam er in 2020 terwijl ik net moeder was, in de burn-out zat en 0,0 massage ervaring had. Omdat ik aan elke vezel in mijn lijf voelde: ik moet en wil dit doen. Ik voelde energie, passie en voldoening die ik nog nooit eerder had ervaren.

Dus leerde ik een gelaatsmassage en de Indiase hoofdmassage. En tijdens het kijken van ASMR video's op YouTube schreef ik op wat volgens mij in een sessie hoorde voor ultieme ontspanning. Daardoor raakte ik geïnspireerd in het ontwikkelen van unieke massage technieken en oefende ik op proefklanten die in de rij stonden. Tot ik de perfecte ASMR Hoofdmassage had bedacht. En die ene sessie? Dat werden er zes, allen met hetzelfde doel en een eigen focus.

Ik vind dat ASMR en hoofdmassagetechnieken een unieke en gouden combi zijn. Dat ontspanning hierdoor ongekend is. De sessies zijn razend populair. Klanten komen uit heel Nederland en zijn enorm dankbaar dat deze vorm van ontspanning ein-de-lijk live ervaren kan worden. Duizenden klanten die allemaal hetzelfde zeggen: "zo diep heb ik nog nooit ontspannen. Jammer dat het niet dichterbij zit. Ik zou dit echt veel vaker willen ervaren."

En mijn salon zit vol, ik draai een mooie omzet en nieuwe plannen blijven komen! 

Tijd voor collega's! Mijn doel is de unieke combi van ASMR triggers en hoofdmassages te verspreiden door heel Nederland. Want daar is behoefte aan, ik heb maar 2 handen en zoveel uren in een week. Dus geef ik workshops op ROC's aan leerling kappers en schoonheidsspecialisten, geef ik retraite dagen én train ik experts in mijn eigen Academy!

De Academy is de enige in Nederland die het concept ASMR Hoofdmassages aanleert. Geen moeilijke anatomielessen of dure vakjargon. Geen spierknopen los masseren waarbij de klant 'even diep mag ademhalen'. Ontspannen zoals nooit te voren als hoofdresultaat. Praktisch, duidelijk en uniek. Met uitleg in diverse modules, video's per handeling en duidelijke oefeningen in de online leeromgeving. Waar je met en van elkaar leert in de online community met gelijkgestemden.

En als je eraan toe bent kom je live je skills trainen in de Academy. Zodat je kan gaan finetunen en als een expert terug naar huis gaat. Ook leer ik je hoe je het concept kunt verwerken in jouw eigen onderneming en sta ik tijdens je training klaar met tips, tricks en antwoorden op jouw vragen!

Het effect van ASMR Hoofdmassages op klanten

"Ken je dat gevoel van puur geluk? Dat alles op zijn plek valt? Dat had ik vandaag op mijn tweede train je skills dag bij Nienke. Wat was dit wederom leerzaam, maar vooral genieten! Met geduld, een overdosis liefde en aanmoediging leert Nienke je de kneepjes van de sessies. Op naar nog meer moois!"

- Eva 

Klaar om je te onderscheiden?

Ben jij een gedreven salon eigenaresse of een ambitieuze starter? Maak je salon onvergetelijk met het unieke en exclusieve ASMR Head Spa concept. Ik leer je graag hoe je jouw klanten ultiem laat ontspannen terwijl je ASMR triggers en hoofdmassage technieken combineert. Op naar een exclusief en uniek aanbod waarmee jouw omzet stijgt, je werkplezier toeneemt en je klantenbestand zich uitbreid.


Leer volledige unieke sessies waarbij je klant volledig tot rust komt of focus je puur op ASMR triggers. Wist je dat we ook luxe salonruimtes verhuren? Je leest er hier alles over! En zoek je een training op maat, een workshop voor jouw ROC of retraite dag? Mail dan naar info@asmrheadspa.nl


Liefs, Nienke

Eigenaresse van een salon en een Academy
Logo
Vrouw ontspant tijdens een sessies van de ASMR Head Spa